Sjællandske Holdturnering - Senior Serie med single Pulje 1.

År 2018 blev året hvor Tennis Øst ændrede turneringsformen radikalt. Man har fra turneringsledelsens side ændret det således, at der nu er langt flere Københavnske klubber med i turneringen, og holdkampene spilles typisk tirsdag og torsdage, medmindre der er mere end 50 km. mellem holdende, så skal holdkampen spiles i weekender.

Ændringen betyder, at det nu ikke kun er de samme hold, som vi plejer at møde, der er med i turneringen men at geografisk er der nu større spredning, så vi nu i langt større grad kan møde Københavnske klubber. Samtidig er flere hold med i de enkelte puljer.

Ikke alle Københavnske klubber har været positive over denne ændring, da mange klubber kun ”plejer” at spille mod andre klubber i nærområdet, og derfor ikke har været indstillet på at skulle køre en tur længere syd på for at spille i weekender.

Turneringsformatet er også lavet om, så der nu kun spilles 1 herresingle, 1 damesingle, 1 mixdouble, 1 damedouble og 1 herredouble. Alle med tredje sæt som super-tie break til 10.

Sæsonen blev skudt i gang med en hjemmekamp i Nakskov mod Blåkilde, den 26. maj.

Her kom NT rigtig godt fra start med en sejr på 5-0. Kun i Herredoublen var Lars Frantsen og Morten Rasmussen presset ud i en super-tie break som et 3. set, kampen blev vundet 63 46 12/10.

Lørdag, den 2. juni blev NT dog sat noget mere på prøve i en kamp i Sundby mod selvsamme klub. NT lider et nederlag på 0-5 selvom kampene var tætte. Emil tabte kun knebent sin 1. herresingle: Her vandt Sundby 26 64 10/8. Også Emils og Bo’s herredouble kunne let være gået NT’s vej, her vinder Sundby knebent: 64 46 12/10. I mixdoublen ender Sundby desværre også med at trække det længste strå, selvom Bente og Bo gjorde hvad de kunne: 76 64.

Lørdag , den 16. juni skulle vi have spillet mod HIK i Nakskov. De meddelte os, at de aldrig tidligere havde kørt længere end 10 km for at spille en holdkamp, så deres deltagelse i Nakskov var udelukket. Turneringsledelsen blev orienteret om holdningen, og holdet taberdømt og er efterfølgende smidt ud af turneringen – Ærgerligt for det sportslige element.

Lørdag, den 7. juli kørte vi på besøg i Vordingborg Tennisklub. Her havde vi nogle tætte kampe, især Camilla og Pia spillede en god damedouble, som nok burde have givet point til Nakskov efter en pæn føring i super tie-breaken til sidst men modstanderne holdt hovedet koldt, og vandt super-tie breaken 11-9 (26 62 11/9). Samlet tabte NT kun lige 2-3 i holdkampen den eftermiddag.

Efter en god varm sommerferie startede anden halvdel af turneringsprogrammet 11. august med en hjemmekamp i Nakskov mod Hedehusene. Hedehusene kunne kun stille med en enkelt dame, så damedoublen var vundet på forhånd.
Emil spillede en herresingle mod Hedehusenes Claus Rasmussen, den blev tæt: 64 16 10/8 til Emil. Godt gået! Kristina hev også sin damesingle sikkert hjem over Hedehusenes holdkaptajn, Kristina Poulsen med resultatet 76 64. Allan og Kristina kom desværre ikke rigtigt i gang jf. Allans egne ord, så de tabte 16 26 i mixdoublen. Samlet set fik NT dog et rigtigt flot resultat denne dag: 4-1.

Den 25/8 var der programsat en hjemmekamp i NT mod Køge. De endte med at opgive at stille hold trods ihærdig indsats fra deres holdkaptajn. Det endte med w.o. til NT 5-0.

Lørdag, den 1. september drog Bo, Camilla, Tobias, og Kristina en tur til Østerbro i Kbh. for at spille mod B93. NT-Holdet leverede et rigtigt flot resultat med en sejr på 3-2 på denne fantastiske solskinsdag i efterårsmåneden.

I år har vi haft deltagelse af Camilla Gylstorff, Kristina Klüwer, Pia Ørbæk, Bo Gylstorff, Allan Frederiksen, Lars Frantsen, Tobias Frantsen og Morten Rasmussen. Vejret har hele sæsonen været fantastisk til tennis. Det var en fornøjelse 😊.

Tak til alle der har deltaget og spillet/repræsenteret klubben i forbindelse med holdturneringen i 2018 – forhåbentlig kan vi stadig stille stærkt hold i sæson 2019.

Sidder du og læser disse linier, og er ikke en del af holdet men kunne godt tænke dig at være med til at repræsentere holdet og klubben, så kontakt holdkaptajnen og hør nærmere. Vi har altid brug for friske kræfter, og ny energi på holdet.

Resultatet Ude 2018:

NT landede på en flot 3. plads lige foran Hedehusene kun et enkelt point efter Vordingborg!

Stillingen kan aflæses i nedenstående tabel:

Taktikken drøftes i Vordingborg – Lars Frantsen og Bo Gylstorff

Pia Ørbæk og Camilla Gylstorff i aktion i Vordingborg Tennisklub.